Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Τα λάθη πληρώνονται

Θα δεχθώ πως οι οροθετικές ιερόδουλες,των οποίων οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν τις προηγούμενες μέρες,αποτελούσαν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.Επειδή είμαι και καλοπροαίρετος θα δεχθώ πως δεν υπήρχε άλλος τρόπος να ειδοποιηθούν οι εραστές της μιας βραδιάς για τον κίνδυνο,τον οποίο διατρέχει η υγεία τους.Ας πούμε πως το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων δεν υφίσταται,πως είναι μια νομική τυπικότητα,ένας απλός αστερίσκος στο νομικό μας σύστημα.

Επειδή,όμως,είμαι και κακοπροαίρετος ενίοτε,αναρωτιέμαι γιατί δεν δημοσιεύονται οι φωτογραφίες και αυτών που εξετάζονται για την πιθανότητα μετάγγισης του υιού στον δικό τους οργανισμό.Ίσως δεν είναι δυνατο,ίσως είναι παρατραβηγμένο,αλλά γενικά αυτή η αναντιστοιχία αντιβαίνει στην κοινή λογική. 

Οι κύριοι είναι ως επί το πλείστον οικογενειάρχες.Άρα υπάρχει άβατο.Ίσως υπάρχουν και παιδιά,άβατο νούμερο δύο.Αλλά οι ιερόδουλες δεν έχουν καμιά οικογενειακή δέσμευση και επομένως μπορούν εύλογα να καταλήξουν στον καιάδα της κοινωνίας.Άλλωστε η κοινωνική τους θέση δεν διέφερε και πολύ,επομένως η αλλαγή θα είναι ανεπαίσθητη.Αυτή η κοινωνική διάκριση όσον αφορά την απονομή της δικαιοσύνης είναι εξοργιστική.

Δηλαδή,οι μάγκες που έκαναν την δουλειά τους χωρίς προφυλακτικό μπορούν να κρύβονται πίσω από την ταμπέλα του ευηπόληπτου πολίτη; Αυτοί δεν αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία;Για τις ίδιες τους τις συντρόφους,τις συζύγους...Αλλά όχι,η πολιτεία μας έχει την εύκολη λύση.Θα τα φορτώσει και πάλι όλα στους αδύναμους και θα καθαρίσει κατ'αυτόν τον τρόπο την συνείδησή της. Εύκολα και απλά.

Όλοι παρακαλουθούν με έναν απίστευτο κυνισμό την υπόθεση τις τελευταίες μέρες.Είμαι ο τελευταίος που θα παραγνωρίσω τις ευθύνες των ιεροδούλων και των προαγωγών τους,αλλά είμαι και από τους πρώτους που θα καταδικάσουν την πρακτική της "Κολυμπήθρας του Σιλωάμ",όπου όλες οι αμαρτίες μας θα καθαριστούν ως δια μαγείας...και χρησιμοποιώ πληθυντικό γιατί μιλάμε για συλλογική,κοινωνική ευθύνη.Δεν μπορούμε να επικαλούμαστε την κοινωνία όποτε θέλουμε και όποτε μας είναι πιο βολικό.Μαλλον έχουμε παρανοήσει σαν λαός τι σημαίνει "ευθύνη" και "κοινωνία" και τα προσαρμόζουμε κατά το δοκούν στην περίπτωσή μας.

Οι άνθρωποι που καμώνονταν τους μάγκες στις παρέες τους για τις κατακτήσεις τους και τις επιτυχίες τους,έστω και επί πληρωμή,ίσως και να συνειδητοποιούν απόψε πως δεν είναι όλα καλά κ'αγαθά. Αλλά οι περισσότεροι θα εθελοτυφλήσουν,θα τα ρίξουν όλα στην "κακιά πουτάνα" που τα ήξερε και δεν μιλούσε. Λοιπόν κύριε μου,σ'εσένα ένα μόνο έχω να πω:Ήρθε η ώρα να πληρώσεις ΚΑΙ ΕΣΥ για την μαγκιά σου.
Εγώ δεν δέχομαι να γίνω πάλι στο ίδιο έργο της διαπόμπευσης θεατής. Και με ικανοποιεί που στη φωνή σου διακρίνω τον φόβο.Ίσως να μάθεις πως οι πράξεις σου έχουν και συνέπειες και πως είσαι και εσύ συνυπεύθυνος στο έγκλημα που διαπράχθηκε και διαπράττεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου