Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ένα διακύβευμα πολύ πιο ουσιώδες

Γιατί μας εκλπήσσει άραγε η άνοδος της Χρυσής Αυγής; Μήπως είναι απλά ένα φαινόμενο της κρίσης; Μια κοινωνική παραφυάδα; Δυστυχώς η άνοδός της δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω. Είναι η κατάρρευση του "βολέματός" μας σε εύκολες λύσεις. Και το φαινόμενο γίνεται ακόμα πιο τραγικό όταν η Χρυσή Αυγή ψαρεύει ψήφους από την δεξαμενή των νέων ανθρώπων μεταξύ 18-24 ετών. Δεν είναι πως όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι ανρώθηκαν πολιτικά στην Ακροδεξιά, ούτε ότι κυοφορούν από παλιά φασίζουσες νοοτροπίες. Το πρόβλημα είναι η εκμηδένιση της προοπτικής τους.

Και για να ξεκαθαρίσουμε την ήρα από το στάρι, η ΧΑ δεν είναι εθνικιστικό κόμμα. Εθνικιστής μπορεί να είναι κάποιος όταν τονίζει την ανωτερότητα της χώρας του,εθνικιστής μπορεί να είναι κάποιος που αγαπά τη χώρα του ακόμα και σε βαθμό εθελοτυφλίας, ο εθνικιστής τέλοσπάντων μπορεί να είναι ένας απλός και καθαρός πατριώτης. Μπορεί οι Χρυσαυγίτες να αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες εθνικιστές,αλλά τόσο οι ιδέες τους όσο και οι πρακτικές τους θυμίζουν τις αναίσχυντες πολιτικές κάθαρσης των Ναζί,για τους οποίους πολλάκις έχουν αποκαλύψει την εκτίμησή τους μέσα από το περιοδικό τους. Οι θιασώτες,ούτε καν οι απολογητές,των Ναζί και οι υποστηρικτές του Απριλιανού πραξικοπήματος όχι μόνο δεν έχουν τεθεί εκτός νόμου,αλλά συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται το κενό του.

Και αυτό το κενό πολιτικής βούλησης είναι που διακρίνουν και οι νέοι άνθρωποι και στρέφονται στην ΧΑ.Διότι η δική τους βούληση είναι η διά της βίας επιβολή.Τα φύκια και οι μεταξωτές κορδέλες που πουλούν ως εθνική σωτηρία μόνο ως φύλλο συκής για τις ιταμές ιδέες τους μπορούν να εκληφθούν,αλλά πολλοί δεν το βλέπουν.Τυφλωμένοι από απελπισία και αβεβαιότητα για το αύριο,αναζητούν λύση και διέξοδο στο δημοκρατικό πολιτικό σκηνικό,αλλά απελπίζονται ακόμα περισσότερο βλέποντας την αδυναμία των περισσότερων αστικών και εν συνεχεία των λοιπών αντιμνημονιακών κομμάτων να ασκήσουν πειστικό πολιτικό λόγο.Νομοτελειακά,λοιπόν,στρέφονται στην πιο αποφασιστική εναλλακτική.Και αυτή είναι στα μάτια τους η Χρυσή Αυγή της αυτοεπιβολής,της εθνοκάθαρσης,του πογκρόμ,του βαυκαλισμού της εθνικής ανωτερότητας,των μεθόδων τραμπουκισμού.

Η Χρυσή Αυγή του πρώην υπαλλήλου της ΚΥΠ Μιχαλολιάκου και των λοιπών επικίνδυνων στελεχών της εισέρχεται δυναμικά στο πολιτικό παρόν μας για να αναβιώσει σκηνές από το δυσώδες εμφυλιακό παρελθόν. Η χύτικη νοοτροπία τους θα έπρεπε να προκαλεί αποτροπιασμό για το πώς κάποιοι τολμούν να κακομεταχειρίζονται έτσι απροκάλυπτα ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.Διαφορετικού χρώματος,εθνικότητας,θρησκείας κλπ,αλλά και πάλι ανθρώπους. Η παντελής έλλειψη σεβασμού σε κάθε ανθρώπινο και πολιτειακό νόμο και η αυτοεπιβολή του δικού τους ορθού συλλογισμού είναι εντελώς εξοργιστική και καταδεικνύει πώς αυτοί οι άνθρωποι δεν σέβονται καν τον κοινοβουλευτισμό,τον οποίον θα κληθούν να ενσαρκώσουν.

Αυτός ο πολιτικός σχηματισμό μας θυμίζει πως σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται και κάτι πέρα από το δίλημμα Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο: Αυτό είναι το δημοκρατικό ιδεώδες της πολιτείας μας. Και αν δοθεί βήμα στους θιασώτες της καταστρατήγησής του,τότε έχουμε πολύ περισσότερα να χάσουμε από τον 13ο και 14ο μισθό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου